De Compliance Manager van Microsoft, een van de nieuwe tools voor de AVG | Referit
2030
post-template-default,single,single-post,postid-2030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

De Compliance Manager van Microsoft, een van de nieuwe tools voor de AVG

De Compliance Manager van Microsoft, een van de nieuwe tools voor de AVG

Op 22 Februari heeft Microsoft aangekondigd dat er een reeks nieuwe tools beschikbaar worden gesteld om jou op weg te helpen met het voldoen aan de General Data Protection Regulation.

Dit zijn tools die beschikbaar worden gesteld voor Azure, Dynamics 365 en Office 365 Business en Enterprise die samen vallen onder Microsoft 365. Zo ook: Compliance Manager, de tool die je kan gebruiken om periodieke controles uit te voeren om te checken of je met jouw Microsoft cloud diensten (letterlijk) technisch gezien nog steeds voldoet aan de eisen.

Ook helpt het Microsoft klanten bij het voldoen aan andere standaarden en normeringen zoals ISO 27001, ISO 27018, NIST 800-53,  HIPAA en de NEN7510 (laatstgenoemde in de zorg sector binnen Nederland).

Met de tool kan je je compliance performance scannen, hieruit komt een compliance score. Aan de hand van deze score kun je zien hoe hoog je risiconiveau is, ook kan je hiervan rapporten aanmaken en exporteren naar Excel. Deze scanner kan je zo instellen dat er periodieke scans plaatsvinden, zo ben je altijd op de hoogte van eventuele risico’s.

Met Compliance Manager kan je een prima eerste stap zetten om goed in kaart te brengen hoe het binnen jouw organisatie momenteel geregeld is.

 

Actie ondernemen

Nu dat je weet wat jouw verbeterpunten zijn is het slim op hier meteen werk van te maken. Het beschermen van persoonsgegevens en documenten is natuurlijk een samenspel tussen het technische aspect en het aanpassen van jouw huidige procedures, processen en hoe jouw collega’s te werk gaan.

 

Om toegang te krijgen tot Compliance Manager volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar https://aka.ms/STP die doorlinkt naar https://servicetrust.microsoft.com.
  2. Log in met jouw Office 365 of Azure Active Directory (Azure ID) account.
  3. In de Service Trust portal klik je op het tabje ‘Compliance Manager’.
  4. Wanneer je de Non-Disclosure Agreement hebt geaccepteerd krijg je toegang tot jouw Compliance Manager dashboard.

 

Hulp nodig?

Referit kan jou helpen om GDPR ready te worden en te blijven! We snappen hoe lastig het is om aan alle nieuwe eisen te voldoen en helpen jou en jouw bedrijf graag met advies op maat.

Meer weten? Mail naar: cloudenabler@referit.nl

 

 

 

FirstName LastName