Nieuwe release van Microsoft: Power BI Premium | Referit
465
post-template-default,single,single-post,postid-465,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Nieuwe release van Microsoft: Power BI Premium

Nieuwe release van Microsoft: Power BI Premium

Microsoft heeft een nieuwe premium versie van de Power BI visualisation software op de markt gebracht. Met een flexibel distributie en prijsmodel. Dat is 12 juni bekend gemaakt op de Microsoft Data Insights Summit door James Phillips, de corporate vice president van Microsoft Business Applicaties.

De premium versie was al aangekondigd op 3 mei als de volgende stap om mensen en organisaties toegang te kunnen geven tot cruciale intelligentie. Nieuw hieraan is dat de distributie van rapporten breed uitgezet kan worden binnen een organisatie. Dit omdat de ontvangers niet allemaal een aparte licentie meer nodig hebben.

Verschillende opties Power BI Premium

Het is beschikbaar in verschillende mate van capaciteit. Elk met een verschillend aantal van virtual cores en opslag ruimte, die variëren per behoefte.  Lees de Power BI Premium whitepaper voor meer informatie hierover. Er is ook een prijs calculator ontwikkeld voor grotere organisaties om de kosten te berekenen.

De Power BI Report Server is nu beschikbaar als onderdeel van de premium variant. SQL Server Enterprise Edition klanten met een Software Assurance (SA) krijgen rechten om deze in te zetten via hun SA licentie. Ook zijn er alweer nieuwe mogelijkheden gedemonstreerd die binnenkort worden geïntroduceerd, zoals: krachtigere rapporten, navigatie knoppen, wat-als parameters en bladwijzers.

Voor alle nieuwe functies en aankondigingen bekijk de Power BI service pagina en de Power BI desktop pagina. Of neem contact op met Referit voor inhoudelijke vragen.

FirstName LastName