Gartner zegt AWS en Microsoft Azure opnieuw leider IaaS - Referit
463
post-template-default,single,single-post,postid-463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gartner zegt AWS en Microsoft Azure opnieuw leider IaaS

Gartner zegt AWS en Microsoft Azure opnieuw leider IaaS

Microsoft en Amazon Web Services (AWS) domineren nog steeds op het veld van de infrastructure-as-a-service. Dit is onderzocht door de analisten van Gartner die recent de IaaS ‘Magic Quadrant’  heeft gepubliceerd.

De Magic Quadrant van Gartner focust zich vooral op infrastructuur, niet op het platform. Zoals de software-as-a-service. IaaS wordt gedefinieerd als gereguleerde, geautomatiseerde service, waarbij opslag, calculatie en netwerken geheel on demand worden aangeboden via een service provider.

 

AWS dominante marktleider

AWS blijft de dominante marktleider niet alleen in IaaS maar ook in een geïntegreerde variant van IaaS+PaaS. Ze hebben daarmee alleen al een jaarlijkse begroting van wel 14 miljard euro.  Dit komt vooral door hun snelle manier van het introduceren van innovaties terwijl ze al een rijkelijk gevuld portfolio hebben. Ze zijn wellicht niet de ideale keuze voor alle gebruikers maar toch veel gekozen dankzij de breedste keuzemogelijkheden en de lange termijn marktleiderschap. Wel heb je voor de implementatie van deze diensten een expert op dat gebied nodig met technische ondersteuning voor een optimaal gebruik van de diensten volgens Gartner.

 

Microsoft snelle stijger

Met een begroting van 3 miljard euro laat Microsoft een grote en snelle stijging zien vergeleken met de afgelopen jaren. Azure is dan ook een breed platform met vele mogelijkheden, deze worden steeds sneller ontwikkeld en geïntroduceerd. Ook vele opties die uniek zijn voor Azure en niet afgeleid zijn van concurrenten. Veel klanten die een multicloud en/of hybride omgeving prefereren komen ook vaak uit op Azure vanwege de Stack software. Ook is het zo dat de transparantie en openheid in hun voordeel werkt, door bijvoorbeeld het omarmen van Linux in nieuwe Azure releases in plaats van alleen Windows technologieën te gebruiken. Dit zorgt voor een strategische positieve wending.

 

Benieuwd welke diensten bij jouw bedrijf zouden passen?

Vraag meer informatie aan bij Referit en profiteer meteen van de beste dienst om je doelstellingen te behalen!

 

 

FirstName LastName